Selv om skodekselet er lett, elsker faren fjellet

- Sep 03, 2018-På 1950-tallet, da jeg var i grunnskolen, fordi jeg var dårlig hjemme, kunne jeg bare gå barfodet til skolen mesteparten av tiden. Bare om vinteren kan jeg bære sko laget av min mor.

Det er mer enn 2 kilometer fra hjemmet til skolen, og et fjell i midten. Hvis du bruker sko og sko til skolen i regn og snø, vil du bli gjennomvåt før du går på sko. Føttene er kalde i løpet av klassen. Så om vinteren når det regner og snorer, vil jeg barfote, sette skoene i posen min, gå på skole eller gå hjem og sette den på, så føttene blir varmere.

Faren min så at jeg ikke kunne bruke sko til å gå i skole i regn og snø, føttene mine var røde og hovne, og det var veldig plagsomt. Jeg kom opp med ideen om å gi meg et skostrekk.

En dag fikk min far litt brune blader og bambusskudd. Om natten brukte jeg lyset til mors spinning for å rive de brune bladene i jevne stykker. Da redigerte jeg stykkene som en stråmatte, og anslått at størrelsen var nesten den samme. To lag, med et lag med bambusskudd i midten. Med morens samarbeid kutter faren skoene mine enn skoene mine, gjør skinndekslene, la meg sette på skoene, prøve dem, trimme de uegnede stedene, og til slutt sy. På denne måten ble mitt første par skodeksler laget.

Neste dag var en snøhvit dag, og veien var litt glatt. Jeg hadde på seg et par sko og satt på et par oppblåste skodeksler, følte seg myke og varme. Jeg elsker dette par sko dekselet og gå på veien forsiktig, for frykt for å bryte den.

Etter å ha kommet til skolen, tok jeg forsiktig av skodekket mitt og så at skoene ikke var våte i det hele tatt. Jeg var veldig glad. Jeg legger dette par gjørmete skodeksler utenfor klasserommet for å tørke.

Etter at jeg hadde gått hjem fra skolen den dagen, så min far at skoene mine bare var litt våte på hjørnene, og skostrekkene ikke var ødelagte eller deformerte. Jeg var glad for å si: "Dette settet av rør brukes og brukes."

Deretter lagde min far flere par slike skostrekk for meg, slik at jeg kunne erstatte dem og spare dem. Ikke lenge etter imiterte foreldrene til noen klassekamerater også faren å gjøre et lignende skodeksel.

Da jeg var i sjette klasse, var familieforholdene bedre. Min far kjøpte meg et par gummistøvler. Jeg bruker ikke lenger skodeksler.

Selv om skodekselet er lett, elsker faren fjellet!