Raincoat historie

- May 02, 2018-

1747, fransk ingeniør Francois Freno laget verdens første regnjakke, han pleide å skaffe latex fra gummitre, sette i klutsko og strøk i denne latex-løsningen for dipping, kan spille en vanntett rolle. I en gummifabrik i Skottland, England, er det en arbeider som heter Mckindouss. En dag i 1823, da Mckindouss jobbet, droppet han ved et uhell en gummiløsning på klærne. Han fant raskt med hånden å gni, hvem vet denne gummivæsken, men synes å infiltrere klærne, ikke bare slette, men malt et stykke.

Imidlertid er Mckindouss en dårlig arbeidstaker, han er motvillig til å kaste kjole, så han bærer den fortsatt på jobb. Snart fant Mckindouss: Dette lag med gummi på stedet, som om de var belagt med et lag med vanntett plast, men stygg, men ugjennomtrengelig. Han brainwave hele kappen med gummi, og forvandlet det til et regnblokkerende plagg. Med denne nye kjole, bekymret Mckindouss aldri for regnet. Denne nye tingen spredes snart, fabrikkens kolleger vet, følger også Mckindouss praksis, laget av vanntett tape regnfrakk. Senere ble omdømmet til stoffet regnfrakk mer og mer, som tiltrak oppmerksomheten til de britiske metallurgiske forskerne, og han studerte også de spesielle klærne med interesse. Parker følte at de gummibelagte klærne, men ugjennomtrengelige, var harde og sprø, og de var heller ikke vakre eller behagelige å bære. Parker bestemte seg for å forbedre på klærne. Uventet tok denne forbedringen mer enn 10 år. I 1884 oppfant Paxcais teknologien om å bruke bisulfid som løsemiddel, oppløst gummi, laget vanntette forsyninger, og søkte om et patent. For at oppfinnelsen skal bli raskt brukt til produksjon og omgjort til varer, solgte parkene patentet til en mann kalt Charles. Siden da begynte å produsere store mengder, "Charles Raincoat Company," firmaet raskt også feilet verden. Men folk glemte ikke Mckindouss kreditt, alle kalte Raincoat "Mckindouss".

Hittil er ordet "regnfrakk" fortsatt kalt "Mckindouss" på engelsk (Mackintosh). Etter å ha kommet inn i det 20. århundre, utseendet på plast og alle typer vanntett klut gjør stilen og fargen på regnfrakk blitt mer og mer rik. En vanntett regnjakke har dukket opp på markedet, som også representerer et høyt nivå av teknologi.