Hvordan å ri en elektrisk bil for å unngå bilulykker - reflekterende regnfrakk på seg

- Aug 03, 2018-


Elektriske biler er transport noe som har økt kraftig de siste årene, og på veien. For vanlig kontorarbeidere er buss og ridning en elektrisk bil også den vanligste måten å reise.

Ifølge den generelle statistikken av Kina sykkel sykkel Special Committee, i 2004, var antall elektriske biler i Kina bare 20 millioner; og innen 2014, antall elektriske biler i Kina har nådd 200 millioner. I 10 år, har økt tidoblet. Hva betyr 200 millioner kjøretøy besittelse?

Li Deming reflekterende regnfrakk liten rekke eksempler av bildet: det sies at barn og unge, Kina har en elektrisk bil. Du kan si det, sa han, jeg har ikke det, og vår familie er bare en. Men i mange tilfeller en familie har to eller flere elektriske biler.

 

Selvfølgelig, er riding en elektrisk bil naturligvis mer miljøvennlig enn en privat bil. Men under de nåværende forvirrende trafikkforholdene i Kina, med den raske økningen i antall elektriske biler, er det mer og mer trafikk elementer som berøres elektriske biler. Ifølge statistikk, i alle trafikk saker, ca 3,8% av elektriske biler er rammet, om lag 1,9% er skadet og ca 3,6% blir drept.

Delen trafikk kontroll analyserer årsakene til trafikkulykker som involverer elektriske biler og konkluderer med at det er drevet av drukkenskap eller beruset kjøring, fart, ikke følge reglene av kjørefelt, iført trafikk på krysset, observere trafikk-signaler, og konkurrerer med andre kjøretøy. Vent fem viktigste grunnene. Blant dem, det er mange trafikkulykker forårsaket av elektriske biler og andre kjøretøy rushing og fyllekjøring, spesielt når den elektriske biler parallelt med andre kjøretøy (store biler), trafikkulykker som traff og knust av store biler er de fleste.

 

Så, hvordan kan vi mer effektivt unngå utbruddet av elektrisk trafikkulykker med elektriske biler? Li Deming reflekterende regnfrakk Xiaobian oppsummert her, åtte strategier for bred elektrisk bileiere og andre ryttere, spesielle tips å ta hensyn til:

1. elektrisk drivere kan kjøre store kjøretøy, som MUCKer og sement tankskip, på veien. Når du kjører på veien i samme retning som en stor bil eller andre kjøretøyer, må du angi ikke-motorisert kjøretøy veien, og du vil bli tryggere og sikrere.

2. løsningsmidler objektive forholdene på veien, på noen veier uten utvidelse eller ikke kjørefelt veier, elektrisk drivere bør ikke reise sammen med store biler eller andre kjøretøy i samme retning for lenge og kjøre ikke på store kjøretøyer. Så er siden av bakspeilet parallell til kategorien for 2-3 meter. Fordi området er en blind flekk for perspektivet til store sjåfører.

3. Når du kjører til veikryss, må du definitivt se den drivende dynamikken av venstre kjøretøyet. Ikke bare venstre eller endre baner. Spesielt når møter en stor kjøretøy snu høyre, ikke rush gjennom fronten av bilen, selv om dens ' langsom å reise, kan du ikke gå gjennom forsiden. Fordi disse store kjøretøyer har høy body og lav elektriske biler, er store sjåfører ikke sikker på å se deg. Blindt stjele er en risiko.

4, regnværsdag seg en regnfrakk til å kjøre en elbil, lansert valg av lyse fargen regntøy, som fluoriserende gult (grønn), orange røde tekstur, særlig om natten, er det best å matche en rekke reflekterende regntøy, så lett å bli drevet av andre biler Funnet av folk.

5. det elektriske kjøretøyet kan styres må garantere tilstanden til utmerket kjøretøyet, og brems lyset og bakspeilet bør være fullstendig og effektiv.

6 elektrisk drivere gjør ikke drikke og fyllekjøring elektriske biler, gjør ikke fart. Tro ikke at beruset kjørende er bare det "privilegiet" av et motorkjøretøy. Hvis en ikke-motoriserte kjøretøy er fanget, vil det bli straffet. Og hvis du har en sykkel ulykke, kan du være mer alvorlig enn bil!

7. for de som kjører store kjøretøy, er det også nødvendig å sjekke den drivende dynamikken av elektriske biler og andre ikke-kjøretøyer på høyre side, og opprettholde tilstrekkelig vannrett sikkerhet intervaller med disse kjøretøyene. Når du slår, må du bremse ned sakte, slå på indikatoren høyre blinklys tidlig, ta hensyn til bakspeilet og bruk førerens egen forvridning holdning til å utvide visningen av blindsonen. Bekrefte sikkerheten og slå. .

8, med et reflekterende vest selv, oransje eller fluorescerende gul (grønn) kan være. Tro ikke at så lenge trafikk politiet og sanitærforhold arbeidere kan ha reflekterende vester, kan du bruke de samme som for å la meg finne ut når risikoen reduseres.

Til slutt, Li Deming reflekterende regnfrakk Xiaobian varme påminnelse elektrisk ryttere og ryttere av andre kjøretøyer: vinnende barnet av motsatt trafikk saker - permanent følge trafikkreglene