Innføring av ikke-vevd stoff i skodekselet

- Sep 04, 2018-

Først, egenskapene til ikke-vevde stoffer


Ikke-vevd stoff er en slags ikke-vevd stoff, som direkte bruker høypolymerbrikker, korte fibre eller filamenter for å passere fibrene gjennom luftstrøm eller mekanisk netting, og deretter gjennom hydroentanglement, nålestansing eller varmvalsearmering, og til slutt etterbehandling . Formet ikke-vevd stoff. Det nye fiberproduktet med myk, pustende og flatt struktur har fordelene ved ikke lint, sterk, slitesterk, silkemykhet og en cottony-følelse. Sammenlignet med bomull, er den ikke-vevde vesken lett å danne, og kostnaden er billig.


Når det gjelder miljøvern, er råmaterialet til de fleste av de ikke-vevde stoffer som for tiden brukes polypropylen, og råmaterialet til plastposene er polyetylen. Selv om de to stoffene har lignende navn, har de en langt annen kjemisk struktur. Den kjemiske molekylære strukturen av polyetylen har betydelig stabilitet og er ekstremt vanskelig å nedbryte. Derfor tar det 300 år for plastposen å bli dekomponert. Den kjemiske strukturen av polypropylen er ikke sterk, og molekylkjedet kan lett brytes, slik at den effektivt kan nedbrytes. Og i den ikke-giftige formen i neste miljøsyklus, kan en ikke-vevd handbag helt dekomponeres innen 90 dager. Videre kan den ikke-vevde handbaggen gjenbrukes mer enn 10 ganger, og miljøforurensningsgraden etter bortskaffelse er bare 10% av plastposen.


For det andre, fordeler og ulemper ved ikke-vevd stoff

1, fordeler

1) Ventilasjon

2) Filterbarhet

3) Isolasjon

4) Vannabsorpsjon

5) Vannmotstand

6) Fleksibilitet

7) Ikke ukjent

8) føles god og myk

9) Lettvekt

10) Fleksibel og gjenvinnbar

11) Ingen stoffretning

12) Høy produktivitet og rask produksjon sammenlignet med tekstilstoffer

13) Lav pris, masseproduksjon, etc.

2, ulemper:

1) Dårlig styrke og holdbarhet i forhold til vevd stoff

2) Kan ikke vaskes som andre stoffer

3) Fibrene er ordnet i en bestemt retning, slik at de lett deles fra en rett vinkelretning og lignende. Derfor har den siste forbedringen i produksjonsmetoder hovedsakelig fokusert på å forhindre forbedring av divisjonen.

For det tredje, skillet mellom ikke-vevde materialer


Erfarne har vanligvis en viss forståelse av vanlig klut og stil, håndverk, materialer, for hånd, visuell inspeksjon kan raskt bekrefte den omtrentlige vekten av produktet, materialforhold og prosess. . Jeg har personlig en tendens til å bekrefte produksjonsmetoden eller prosessen av kluten først. Ulike produksjonsmetoder bestemmer direkte muligheten for materialvalg eller valg av råmateriale. For eksempel er spunlace-ikke-vevet stoff, vanlige materialer polyester og viskose, pluss PP. Det er imidlertid relativt sjeldent, og spunbonding-metoden er svært vanlig for ren PP.


Ulike råmaterialer har visse egenskaper, for eksempel adhesiv vannabsorpsjon, PP generelt absorberer ikke vann (også hydrofilt), nøyaktig fiber testing bør være profesjonelle institusjoner. Du sa at ren PP kan bety at spunbonded nonwoven stoffet er 100% rent PP. Kluten som legges til med materialet er kort, fiberen er mørk, fargen er dårlig, og styrken er dårlig. Den erfarne hånden rive kan i utgangspunktet avgjøre hvorvidt materialet er blandet.