Dekorasjonsarbeideren hadde ikke en skostrekk, hva skal jeg gjøre hvis jeg klatret gulvet?

- Sep 03, 2018-

Mr. Wang har nylig opplevd en plagsom ting. Det nye hjemmet har nettopp blitt renovert. Etter at arbeiderne kom til huset sitt for å installere møblene, fant han at massivt tregulv var riper. Han mener at arbeiderne ikke hadde på seg skosker når de installerte møblene feil, forårsaker riper, men møbelforretningen nektet å innrømme det. I fravær av avgjørende bevis følte Mr. Wang veldig hjelpeløs. I går ringte han avisen og spurte hva skal jeg gjøre nå?


I fjor, da Mr. Wangs nye hjem ble renovert, spurte han møbelforretningen om å sende møblene.


I begynnelsen av april sendte møbelbutikken tre arbeidere for å sende sengen, nattbordet og garderoben kjøpt av Mr. Wang til sitt hjem. "Da arbeiderne kom, spiste min kone og jeg ute. Det var bare en time i huset for å rense huset. "Mr. Wang sa," Da vi kom hjem, hadde de installert møbler i soverommet. Jeg fant ut at de ikke tok av. Sko, ingen sko. "


Å se at arbeiderne gikk direkte på gulvet i soverommet uten å ha på seg en skostrekk var Mr. Wang veldig bekymret. "Jeg spurte timepersonellene hvorfor de ikke lot dem bruke skodeksler. De timepersonellene sa at hun måtte la arbeidstakere ha på seg deksler, men de var ikke oppmerksomme. Jeg så at de allerede var installert, så jeg sa ikke noe mer. "


Etter en stund kom arbeiderne ut og sa at de var installert. Etter at Mr. Wang gikk inn og så det, signerte han navnet på bekreftelsesskjemaet og sendte deretter tre arbeidere ut av døren. Jeg forventet ikke å finne et problem på dette tidspunktet.


«Min kone gikk til soverommet og så ned. Hun merket plutselig to riper på massivt tregulv ved siden av sengen.» Mr. Wang sa at han straks jaget ham ut og ringte de tre arbeiderne som ventet på heisen. Deretter spurte han de tre arbeiderne for å flytte sengen til side og fant noen riper under sengen. Selv om det ikke var veldig alvorlig, var han fortsatt svært ubehagelig.


Huseieren ber handelsmannen å være ansvarlig for riper på gulvet


"Disse arbeidstakere nekter å innrømme at riper er forårsaket av dem, og sier at med mindre jeg kan produsere bevis," mr. Wang mumlet. «Familien min har ingen overvåking, og det er selvsagt ingen måte å gi bevis på. Men da jeg installerte møbler, påpekte de arbeidstakerne ikke at det er et problem med massivt tregulv i huset mitt, så jeg har grunn til å tenke at disse riper er forårsaket av feil operasjon. "


Deretter reflekterte Wang dette problemet til møbelbutikken. Noen dager senere sendte selgeren en person til å teste riper, men den andre parten innrømmet ikke at riper ble igjen da arbeiderne installerte møbler. De innrømmet bare at arbeiderne hadde noe galt, og ble enige om å hjelpe Mr. Wang til å reparere riper gratis.


I denne forbindelse er Mr. Wang ikke fornøyd, han håper at virksomheten kan innrømme feil, men han har ingen bunn i tankene. "Med dagens bevis, kan jeg spørre selgeren å be om unnskyldning for meg og gi passende kompensasjon?"


Forbrukerforeningen: Eieren er best til stede når arbeideren kommer til døren


I går ettermiddag påpekte assisterende generalsekretær for Xiacheng forbrukerforeningen at med dagens bevis alene kan det ikke antas at disse riper ble gjort av arbeiderne. I dette tilfellet er det vanskelig for begge parter å gi klare bevis. Selvfølgelig kan Mr. Wang også søke på relevante avdelinger for å identifisere riper, men denne prosedyren vil være mer plagsom.


"Arbeidere jobber direkte på massivt tregulv uten å ha på seg en skostrekk. Det er definitivt et ansvar. Men siden kjøpmennene er enige om å hjelpe Mr. Wang til å reparere riper, trenger Mr. Wang ikke å insistere for mye. Det er best for begge parter å sette seg ned og forhandle for å løse saken. Statssekretæren for staten minner alle om at når det er arbeidere på stedet, er eieren best på scenen for å minne dem om stedene de trenger å være oppmerksom på.

Klikk for å laste ned app