trange innkjøpsopplysninger Vannkoppeskuff er begge foreldre og skoler

- Sep 03, 2018-


Lide Mingbu skoomslag 11. september, når du går på grunnskole i utlandet, er det bare noen få ord i opptaket, "Ta ikke med noe til studentene"; etter å ha kommet tilbake til landet, gå til grunnskolen, fortell 750 ord for opptak, og ta spillet med Go, krus, Notepads, sko dekker, ansiktsservietter, kluter, lærerhjelp ... De "betydelige" forskjellene har forårsaket de tilbakevendte å forstyrre, ikke å forstå, men å henge på -

"Skolen har en sjakk klasse, 60 stykker (vanlig Go, no Gobang), gutter svart, jenter hvite, lagre to par sko dekker (til papirhandel butikken for å kjøpe klut i stedet for engang), til datamaskinen rommet, Piano rommet drives i klassen, og det vaskes en gang i uken ... "Sønnen kom tilbake til Kina for å delta på grunnskolen. Jiang Li mottok påmeldingen fra skolen, 11 artikler, 750 ord. For et år siden, da min sønn var i første år av college i USA, ble han fortalt at det var bare noen få ord: vær så snill, ikke ta med noe. Sammenlignet med de to diagonale kreftene, var hun sentimental på WeChat og hennes partner. "Opptak i kinesisk stil" er litt gal. Opptak er for komplisert? Huset er fortsatt berørt, innholdet er ikke nok!

Foreldre er galne:

750 ordinnskrivning er for tungvint

Jiang Li er tidlig på 30-tallet og er en fakultet medlem av et universitet i byen. For et år siden dro hun til USA for opplæring. På den tiden var sønnen liten og kunne bare ta USA til å leve hele veien og lese første klasse på en lokal grunnskole.

Etter å ha studert anekdoten, før hun kom tilbake til Kina, gikk hun gjennom en prosess med familiestøtte og kontaktet en grunnskole i byen for å la sønnen gå til andre klasse. Familien sendte skolens innmelding til henne via e-post. Åpne den, 11 stykker, antall ord vises, 750 ord.

Den første, andre og tredje artikkelen er klokkeslett og flaggkonsert. Artikler 9, 10 og 11 er parkeringsutstyr som parkering ved opptak av barn. Resten av innholdet er alle verktøyene for å forberede seg på opptak: lærebøker er selvvalgt. Boken er begrenset av hvitt papir og stifterbinding. Boken er festet med et stykke papir for å skrive navneklassen. Hver dag er 6 til 8 2H eller HB-blyanter kuttet, den ene enden er kuttet, og den andre enden er merket med tegn. To store plater og en rekke plater av samme størrelse som Tianzi-rutenettet, skriv navnet; bygge et sett med læringshjelpemidler for frukt og dyr, moderat stort, 20 sett hver; koppene til barna bør være moderat størrelse, rengjort i tide ...

Når min sønn går i skole, må foreldrene lage så mange verktøy? Og mange av tipsene og forespørslene er så detaljerte at Jiang Lizhen ler, hun og hennes partner pranker, "skremmende!"

På denne tiden husket Jiang Li hennes sønns liv i USA i ett år. Skolens leder sendte en e-post for å fortelle henne og andre foreldre: "Be elevene ikke å ta med noe." Da hun var i møtet, så hun to store bokser i hver liten partners pult, med skrivesaker, håndverktøy og undervisningshjelp. Instruktøren forbereder barnets leksemappe, og legger fokus for hvert semester til arbeidsklippet. Elevens skolesekk er for tung. Læreren deler det ukentlige arbeidet i et hefte.

Jiang Li var sentimental: "I det året var det veldig glad for å være forelder." I partnerkredsen av WeChat, satte hun to påmeldingsinstruksjoner på vei, spyttet det ut, og tiltrak mange foreldre for å presse den.

Tucao ble kastet i troughet, hun brukte fortsatt de to stedene for å grave seg, adlyde forespørselen, og kjøpe en etter en.

Det er noe i huset:

Deling ansvar er ikke en vanskelig forelder

Hvorfor er opptak så komplisert? Med tilbakevendende moders følelse gikk journalisten til grunnskolen der Jiang Li sønn studerte.

Rektor, Wang, har lært i mer enn 20 år. I hennes minne var tidlig opptak til skolen ikke så komplisert. Imidlertid sa hun utelukkende at etterfølgende skolegang kan være mer detaljert.

"Barnene i denne generasjon grunnskolen er svært ekstraordinære. Foreldrene deres er for det meste etter 80 år. Disse foreldrene er de eneste barna som er de eneste barna. De er fortsatt som et barn. Det er unødvendig å si at de skal lære barna sine, og selv evnen til å hjelpe dem kan bli vurdert. "

President Wang innrømmet at etter 80-årene, trenger foreldre en "opptakshåndbok" uten detaljer. For eksempel, når du lagde en kopp til et barn, da den gamle skolen ble tatt, var koppene kjøpt av foreldrene for høy til å bli plassert i pulten, og de ble lett plassert på bordet ... Bøkene var hvite som så mye som mulig, og mødrene var lykkelige og hobbybokomslag, er visjonen til de yngre barna lett tiltrukket av de ovennevnte *** føttene, detaljene, kan foreldrene ikke tenke.

Opptak til skolen nevnte kjøp, bygging av undervisningshjelpemidler, rengjøringskopper, skostrekk, det er virkelig en påminnelse om foreldre flere foreldre og barn, jeg håper at i dagene før skolen kan foreldrene ta tid til å følge med barn til å velge brevpapir , gjør håndlagde Men disse er feilfortolket som "lekser" til foreldrene.

Rektor Wang sa at å sende barn har blitt en bekjennelse for foreldre å bryte reglene. Uansett hvor det er praktisk å stoppe, bare en eller to ganger, vil barnet føle at det ikke er nødvendig å følge reglene for kjøring. Derfor er opptaket nevnt i intervjuet. Saker, jeg håper foreldre kan gi barn et godt eksempel.

"Registrering forteller at det ikke er en bevisst vanskelig forelder. Det er et godt ansvar å samarbeide med foreldrene. Det er ansvaret for ensidig samarbeid." President Wang sa, jeg håper foreldre kan forstå deres intensjoner.

Hva er ditt konsept for denne "kinesisk stilopptak"? Vennligst fortell meg: 13796008570.

Micro-questioning besøk

"Kinesisk inntak" forteller deg hva du skal se etter?

Er det et slikt behov for en så detaljert og komplisert "kinesisk stilopptak"? I intervjuet har flere unge foreldre egne konsepter, og barna har nettopp kommet inn i grunnskolen.

Noen foreldre sa at hytta kan være basert på "kjøp av transparens" hensyn, oppdraget å kjøpe apparater falt på foreldrene, men skolen forteller at det er litt tungvint, det er for mange elementer som skal kjøpes, forberedelsene må være for komplisert, bare gi foreldre økt sitt ansvar.

Noen foreldre sa at det ikke bare gjør opptak, men noen lekser og manuell konstruksjon er vanskelig for barn å fullføre. Det er en kald vinterferie. Det kan bare bistås av foreldre. Foreldre er veldig hodepine.

Noen foreldre foreslo at opptak er svært nødvendig for foreldre, men en slik komplisert opptak er litt for detaljert. Noen av elementene som kan kjøpes av foreldre, kan oppføres, foreldrene kan være inaktive og godkjente. , kjøpt av Yushe.

Det er foreldre som føler at de er glade for å være ansvarlig for den ansvarlige skolen og fakultetet. Spesifikke innrømmelser forteller bekreftelsen at arbeidet er detaljert, og mange tips er i tillegg til sunn fornuft. For eksempel, når du fjerner skolesekk, må du være med barna hele veien, ikke foreldrene. Dette kan gjøre barnets selvbeherskelsesevne.

Studenter og foreldre:

Hvem er "undervisning" emnet

Sønnen gikk på skolen igjen, Jiang Li opprettet, det er fortsatt mye arbeid, og hun og hennes barn forventes å gå hele veien.

Det samme gjøres for hånd, og det er noen forskjeller i grunnskolen i de to landene. Jiang Li var dypt imponert. Da hun var i første klasse i USA, spurte instruktøren barna om å gjøre arbeidet. Sønnen hadde to papirplater, og papirbrettet ovenfor sa, "Hvorfor elsker jeg min mor?" Tallerkenen under viser kilden til kjærlige mødre. En slik nydelig gave er designet og bygget av sønnen hennes. Det er rart, forsiktig og stolt. Hun kan ikke beskrive den sensoriske innflytelsen på den tiden. Gjør det manuelle arbeidet, etter anmodning fra instruktøren, vil barnet bli testet og solgt til naboene, og de innhentede penger vil bli donert til Cixiang-fondet.

For noen dager siden organiserte grunnskolen til sønns adresse en manuell konkurranse. Fakultetet foreslo at foreldre kunne delta i design og konstruksjon for å fremme kreativiteten og vanskeligheten i arbeidet og vinne utmerkelser. I Jiang Lis syn er dette ikke et spill, men det er mer enn foreldrenes manuelle nivå. Det har ingenting å gjøre med barna. Hvis de ikke har det bra, vil de ikke få prisen, og barna vil ikke være lykkelige. Hun må hjelpe kunstnerens følgesvenn. .

"Jeg føler at jeg har blitt gjenstand for å bli undervist, ikke barnet," sa Jiang Li.

Det er en ting som gjør Jiang Li veldig følsom. I USA spør elementskolen lærerne sine mødre hver dag å lese fem ekstracurricular bøker for sine barn. Hver uke organiserer de barn til velferdshjemene og lar sine sønner lese bøker til hundene der. "Betyr hunden boken? Det er å få barna en kul tur i historien." Og når jeg kommer tilbake til Kina, etter hvert nasjonalt studium, står min sønn overfor mye tilsetning, subtraksjon, multiplikasjon og divisjon, poesi og fyll i blankene, ikke for mye tid til å se. Også verktøy.

Jiang Li husker fortsatt at han på vei tilbake fra USA, hørte en melding fra den kinesiske ambassaden i USA for å undervise rådgiveren: "Våre læresetninger ser ut til å vinne på løsningsstedet, men kan miste på slutten. "

Det tok mindre enn en halv måned for sønnen hennes å gå i skole, men hun ble dypt berørt av denne setningen.