Vanntett regnjakke produksjonsprosess detaljert

- Jul 07, 2018-

Vanntett regnjakke produksjonsprosess detaljert


Vi vet alle hvorfor vi har vanntette regnfrakker. Hovedårsaken er at vi bedre kan beskytte oss selv. Ellers har vi ikke behov for å bruke den. Så hva er de vanntette regnjakkene når de er laget? Hva med prosessen?

La oss da forklare det i detalj. Det er også viktig at uansett hvilken prosess som brukes, trenger vi bare å vite hvordan de skal vedlikeholdes og beskyttes når de kjøpes eller brukes. Sluttprosess 4: Hvis det originale læret har fenomenet "spise masse" eller "iført masse", vil det lett føre til at læret blir vanskelig; eller brukeren trenger bedre glans og mykhet etter vedlikehold, og tetningsmidlet kan brukes: vann = 1: 1 lys Spray 1-2 ganger. Etter tørking er effekten av stryking med 30 bedre. Eller bruk anilin sealer: vannspray 1-2 ganger. Fargeendringsprosess 5: Hvis fargen på det originale skinnet ikke er bra, er det nødvendig å bytte til andre farger, spray det jevnt med fargestoffet av ønsket farge, bruk den på overflaten av læret, utfør bunnfargingen , og deretter øke skjulegraden i henhold til den andre prosessen, og til slutt bruk Prosess tre glass øker glans, slitasje og fiksering. Outdoor children's raincoats.jpg

Nylon pluss polyvinylklorid som materiale: Den indre overflaten av nylonmaterialet er belagt med et lag av PVC-vanntett lag. Prisen er moderat og ikke lett å bryte. Det er det viktigste materialet i regnjakken nå. Den er laget av vanntett og fuktighetsgjennomtrengelig klut: Innersiden av stoffet er belagt med et vanntett lag. Fuktpermeable belegg, som regntrekkene som vanligvis brukes av politiet og klatrere, har et vanntett og fuktighetsgjennomtrengelig lag med 1 milliard mikroporer per tomme. Disse porene tillater gassmolekyler å passere gjennom, men ikke la større vannmolekyler passere gjennom. Vanntett og pustende.