Raincoat Short Before Long

- May 17, 2018-

En av sjefene til et produksjonsfirma for regnutstyr hørte noen ganger at en bonde klaget: "Markedet er nå fullt av lange og korte regnfrakker som passer for byens folk for å lette syklister. Jeg skulle ønske jeg hadde en lang regnfrakk." Sjefen spurte hvorfor og bonden forklarte: "Bonden bøyde seg ned for å plante landet, og den korte og lange regnjakken kan brukes mer effektivt for å beskytte vinden mot regnet." Sjefen var overlykkelig. Etter å ha returnert til fabrikken, prøvde han umiddelbart å produsere en serie av slike regnfrakker. Etter å ha lansert landmarkedet solgte han virkelig dem. Selskapet, som tidligere hadde vært i dårlig humør, ble raskt velstående.

QQ截图20180517103157.png

Denne tingen forteller oss at for å åpne opp markedet må vi først lære å studere markedet. For eksempel, for å åpne opp landmarkedet, kan bare den virkelige "puls" av bøndenes behov utvikle bøndenes favorittprodukter. Imidlertid har mange bedrifter fortsatt en viss ensidighet i forståelsen når de utforsker landsbygdsmarkedet. De tror alltid at levestandarden for bønder ikke er høy. Det landlige markedet trenger er billige varer, og utviklingen av lavverdige varer og billige varer er også utviklingen av landlige markeder. Faktisk, Kinas enorme territorium, Sørøst og nordvest for landbruksmarkedet har forbruksbehov sine egne egenskaper. Selv i samme region er det forskjeller mellom velstand og fattigdom, og mangfoldet av forbrukernes etterspørsel på grunn av ulike økonomiske forhold, som må studeres av bedrifter.

Derfor kan produsenter og operatører bare gå dypt inn på landmarkedet, lytte til bøndernes behov, spørre brødrene sine noen spørsmål om hva de trenger og hva de vil, og deretter utvikle sine produkter på en målrettet måte. For å åpne opp et stort landlig marked denne "artikkelen" å gjøre en stor jobb