T-banen er utstyrt med en disponibel regnfrakk. Passasjerer er utgitt gratis for ekstremt vær.

- Aug 03, 2018-


Etter å ha kommet inn i flomsesongen, som for personalet på t-banestasjonen, har den vanlige inspeksjonen lagt til en annen viktig nøkkel. Dette er inspeksjon av flomkontrollutstyret.

Det er mange anti-smashing sandbags, regn støvler og anti-slip tepper. Imidlertid oppdaget reporteren at det er to store bokser med regnfrakker i dette oppbevaringsbokset. Er dette for ansatte?

Yu Lili, nestleder i Huoying Station Area, Metro Line 13

Kveldstoppen blir vanskeligere for oss. Fra vårt perspektiv håper vi at passasjerer vil ha regnutstyr på den ene siden, og vi vil distribuere regnfrakker i henhold til passasjerflyten, noe som er praktisk for passasjerene å reise og praktisk for evakueringen.

Det viser seg at disse regnjakker ikke er belastet for passasjerer. Som en regnfrakk som ikke må være mindre enn det årlige antimittmaterialet, kan det ikke bare håndtere vanskeligheter med passasjerer, men lindrer også passasjerens fangst på stasjonen. Faktisk for å takle det ekstreme klimaet, er et så sentralt flomkontrollsted som Huoying t-banestasjon, ikke bare i materialet, men også på vanntett utstyr. Reporteren på Huoying Station så at fordi dreneringssystemet til Huoying t-banestasjon ikke var koblet til det kommunale dreneringsnettverket, trengte det bare å regne, og det ville være vann i gapet utenfor stasjonen for å tillate passasjerer å passere gjennom den akkumulerte vannseksjonen. En flomvegg ble bygget utenfor stasjonen, og Huoying Station var utstyrt med pedaler. I det tunge regnet 20. juli satte personalet opp en strandpromenade til t-banen i regnet.

Yu Lili, nestleder i Huoying Station Area, Metro Line 13

Fra vår undergrunnsvirksomhet er det en som skal forberede seg på fylde, heriblandt de anti-smashing reservedelene. Jeg håper at hvis passasjerene møter nedbøren på toppet av natten, vil de følge arrangementet av staben og få passasjerene i regnfrakk til å forlate stasjonen så snart som mulig.