Ønsker å reformere stormen, stå for en opplæring på effektiv utførelse

- Aug 03, 2018-

På ettermiddagen 16. mars 2018 gjennomførte professor Liu, en professor som formidlet en liten sivilisasjon, et treningseminar om effektiv og effektiv utførelse i regntrekkfabrikken i Shenzhen Lideng Raincoat Co., Ltd., et kjent regntrekkmerke i Shenzhen. Styreleder Pan Mingxia og selskapets ledelse og noen ansatte har beskjedpt på dåpen til denne kulturkunnskapen. Fra forskjellene og analysen av folks arbeidssinn og de resulterende forskjellene har publikum fått mye. Her er de fire elementene i utførelse.


I. Innvendig søker ansvarstanker --- grunnlaget for implementering


Ansvarstanking betyr at ansatte alltid skal ha sitt eget ansvar når de er på jobb, og oppdager at problemer ikke blir presset til underordnede, kollegaer og til og med ledere. Hvis du ikke finner en objektiv grunn fra utsiden, blir du ikke alltid opptatt av styrker og svakheter, men du kan finne problemer fra deg selv og fokusere på den generelle situasjonen. For en leder er det nødvendig å lede med eksempel og holde ansatte i hjertet. De såkalte sterke generaler har ingen svake soldater. Dine ansatte vil ikke høre på det du sier, men hvordan du gjør det. Vær forberedt på å ta ansvar hele tiden, fordi ansvaret er begynnelsen på reell vekst; ansvaret er begynnelsen på executive promotion; ansvar er begynnelsen på å håndtere problemer. Utføring av sannheten: Jeg er roten til alle.


For det andre, den vellykkede tenkning - utførelsens sjel


Den virkelige implementeringen av definisjonen er 100% ansvarlig, og suksess oppnås uten kompromiss. Jeg pleide å tro at overordnetes forpliktelse ble umiddelbart implementert. Jeg har akkurat prøvd mitt beste for ikke å nå resultatet i sanntid. Jeg hadde også eksekveringseffekten, og jeg innså at dagen virkelig forstod sin betydning. Fordi kjøperen alltid vil være oppmerksom på svette og arbeidskraft, er alt han vil ha suksess. Derfor, hvis medarbeiderne er fast bestemt på å gå videre, må han lykkes for å få jobben, for å få den lønnen du vil ha, og stillingen du vil ha. Så lenge det harde arbeidet er verdiløst, så lenge verdien er verdt pengene.


Tredje, markedsorientert tenkning - ånden til utførelse


De to mest kjente ordene med markedsorientert tenkning er "overlevert", og du må overgi din egen kropp og sinn til gjerningene, og du kan få så mye som mulig. Å betrakte arbeid som en form for nytelse, å opprettholde en følelse av krise til enhver tid, å ha undertrykkelse, å ha motivasjon, å aktivt lære og å forbedre selvtillit. Selskapet må også etablere en mekanisme for å tvinge og veilede ansatte til å bli avansert, og den menneskelige strategien skal være klar i fremtiden, noe som utgjør begynnelsen talent dyrking strukturen.


Fjerde, fremragende krav tanker - manipulering av utførelse


Utestående krav betyr at selskapets produkter og selskapet må opprettholde høye standarder og strenge krav. Din holdning til produktet bestemmer ditt bestått produkt. Strengt endre stilen til "Ma Yu Yan Hu, stor tvetydig", "nesten kan, et lite problem." Se på det med ærefrykt i en flott modell. La medarbeinet gi en kraft fra beinene for å beskytte den og gjøre det bra.


Ovennevnte poeng på gjennomføringen av analysen av poenget til en grundig, målrettet, fanget sentrum, for å hjelpe personalet på regntrekkfabrikken til å finne verdien av selvforståelse. Dette foredraget er veldig inspirerende, veldig sjokkerende, dypere og enkelt! Selskapets forretningsbackbone fant en ikke-virksomhet